preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Dobriša Cesarić" Osijek

Login
Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Školski projekt

Dani Cesarića 2021./2022.

Dvije pjesme o zimi

Balada iz predgrađa

 

Kutak podrške

Savjet i podršku možete zatražiti i
putem službenog maila:

strucnasluzba.dobrisacesaric@gmail.com

e-Dnevnik

Udžbenici

Školski autobus

 

Školsko zvono

                      

Radovi učenika


Video kutakLiterarni radovi   


 

 

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 8. 2017.

Ukupno: 205441
Danas: 58
Natjecanja


Natjecanja

Popis lektire 

       

Školska kuhinja

 

Edukativni linkovi

 


Matematika je zabavna

 

 

 

eTwinning projekti
Projekti
Marija Stjepanović / datum: 27. 9. 2021. 09:58

Ove smo se školske godine uključili u međunarodne e Twinning projekte:

Živimo zeleno 2 / Living greenly 2

Safer Internet Day 2022

Priroda kroz eko datume

Čarobni svijet kućnih ljubimaca

                                                                                                                                  Olivera Meter


[OPŠIRNIJE]Obilježili smo Dan sigurnijeg interneta
Anita Čorak / datum: 18. 2. 2021. 20:35

10. veljače 2021. smo kroz eTwinning projekt "Be an example, be responsible" i aktivnosti u našoj školi obilježili Dan sigurnijeg interneta. Učenici 7.r sudjelovali su u videokonferenciji s ostalim partnerima projekta. Tema je bila "TikTok challenge". Partneri iz Bosne i Hercegovine su priredili prezantaciju na tu temu te nas detaljnije upoznali sa izazovom na društvenoj mreži. Raspravljali smo o aktualnoj temi. Naši su učenici priredili zadatak "Osmisli društvenu mrežu svojih snova". Cilj zadatka bio je, kreirajući društvenu mrežu iz svojih snova, osvijestiti svoje ponašanje na mrežama, brinuti o sigurnosti svojih podataka i zaštiti se na najbolji mogući način. U završnom dijelu smo zaključili da svatko ima važnu ulogu u našem odrastanju uz internet  -učenici, roditelji, učitelji. Svakako ćemo ponoviti ovakav susret. 

Anita Čorak, prof. matematike i informatike


[OPŠIRNIJE]Projekti
Marija Stjepanović / datum: 10. 2. 2021. 19:25

Ove smo se školske godine uključili u međunarodne eTwinning projekte:

 
 
Pokusi su nova fora/Experiments are cool
Be a responsible citizen - fight against COVID-19 II
International Women in Science Day II.
Pogled u boje godišnjeg doba
Safer Internet Day 2021
Izrada i uporaba modela u nastavi
Zaštitimo naš planet Zemlju

[OPŠIRNIJE]Projekt eTwinning: Žene koje su promijenile svijet
Ljiljana Štanfelj / datum: 30. 9. 2020. 19:13

Učenice iz 7.b i 8.a razreda, koje idu na dodatnu nastavu iz Geografije, uključeni su u projekt „Žene koje su promijenile svijet“.


[OPŠIRNIJE]Projekt eTwinning: Ljepote moje domovine
Ljiljana Štanfelj / datum: 30. 9. 2020. 19:08

Učenici  5. i 6. razreda, koji idu na dodatnu nastavu Geografije, uključeni su u projekt „Ljepote moje domovine“.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni eTwinning projekt "World Savings Day 2020"
Anita Čorak / datum: 25. 9. 2020. 10:23

Ove smo se školske godine uključili u međunarodni eTwinning projekt "World Savings Day 2020". Cilj je projekta kod učenika razvijati financijsku pismenost. Financijska pismenost je izuzetno bitna vještina za svakog pojedinca. Kroz različite aktivnosti učenici će korisiti matematiku u svakodnevnim izazovima te promišljati o novcu. Učenici uključeni u projekt su iz 7. i 8. razreda.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni eTwinning projekt "Famous female mathematicians 4"
Anita Čorak / datum: 25. 9. 2020. 10:15

Ove smo se školske godine uključili u međunarodni eTwinning projekt "Famous female mathematicians 4". Obzirom da smo prošle godine ostvarili izuzetnu suradnju s partnerima, naučili puno o povijesti matematike, naši su učenici s oduševljenjem ponovno prihvatili suradnju u ovom projektu. Proširit ćemo znanje o značajnim povjesnim ženama u matematici, primijeniti matematičko znanje te usavršiti naše digitalne kompetencije. Sudjelovat će učenici 7. i 8. razreda uključeni u projektni tim. Veselimo se radu! 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni eTwinning projekt "AI in our classrooms"
Anita Čorak / datum: 25. 9. 2020. 10:08

Ove smo se školske godine uključili u međunarodni eTwinning projekt "AI in our classroom". Cilj projekta je uvođenje umjetne inteligencije u učionice i u poučavanje različitih predmeta. Učenici će koristiti različite AI alate, aplikacije i platforme te ih kreativno primijeniti u razredu. Uključeni su učenici 7. i 8. razreda.


[OPŠIRNIJE]Međunarodni eTwinning projekt "Mathematics Film Festival 2021"
Anita Čorak / datum: 25. 9. 2020. 10:00

Ove smo se školske godine uključili u međunarodni eTwinning projekt "Mathematics Film Festival 2021/Matematički Film Festival 2021". Suradnici u projektu će pročitati knjigu "Čovjek koji je brojio", Malba Tahan i odabrati priču koja im se najviše svidjela. Na temelju odabrane priče, učenici će napisati scenarij i snimiti film.
Projekt će povezati matematiku, književnost i umjetnost. Kroz projekt će učenici naučiti i unaprijediti svoja znanja i vještine korištenja suvremenih web alata za stvaranje filma, izradu e-knjige. U projekt su uključeni učenici 7. i 8. razreda. 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni eTwinnning projekt "2020-21 MATHS BIG CHALLENGE, let your imagination fly"
Anita Čorak / datum: 25. 9. 2020. 09:39

Ove smo školske godine uključili u međunarodni eTwinning projekt "2020-21 MATHS BIG CHALLENGE, let your imagination fly". Cjelogodišnji projekt zasnovan je na tjednoj suradnji međunarodnih partnera. Kroz tjedne izazove, popularizirat ćemo matematiku, približiti ju učenicima i uvidjeti njezinu primjenu u svakodnevnim životnim situacijama. U projekt su uključeni učenici sedmih razreda koji inače pohađanju dodatnu nastavu matematike. Veselimo se izazovima i radu. 


[OPŠIRNIJE]Sudjelovali smo u videokonferenciji s našim partnerima eTwinning projekta "Be an example, be responsible"
Anita Čorak / datum: 31. 1. 2020. 21:16

Danas je održana video-konferencija učenika i nastavnika iz OŠ"Osman Nakaš" iz Sarajeva,  OŠ "Dobriša Cesarić" iz Osijeka, JU Deveta osnovna škola iz Maoče  i "Školskog  centra fra Martina Nedića" iz Orašja. Učenici iz Orašja su pripremili kviz koji su naši učenici riješili te su nas upoznali s rezultatima. Učenici iz Maoče su pripremili Kahoot! kviz te smo ga također rješavali. Za kraj su učenici iz Osijeka pripremili plakat sa savjetima o korištenju interneta i o koracima koje trebaju poduzeti ukoliko se dogodi nasilje na internetu. Učenici su uživali i naučili nešto novo. 


[OPŠIRNIJE]Radionica Ponašanje na društvenim mrežama
Anita Čorak / datum: 27. 1. 2020. 15:54

Proveli smo aktivnost vezanu za eTwinning projekt "Be an example, be responsible". Na Satu razrednika učenika 5.b razreda održana je radionica na temu Ponašanja na društvenim mrežama. Učenici su upoznati s pravilima ponašanja na društvenim mrežama te kako zaštiti sebe i svoje podatke. Osviješteno je pravilo komuniciranja te su upoznati s dijelom Kaznenog zakona vezanog za širenje mrže i takvih oblika komunikacije. Učenici su iznosili prijedloge kako pomoći sebi i prijatelju u nekoj neprimjerenoj situaciji.

 

 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni eTwinning projekt "Famous Female Mathematicians 3"
Anita Čorak / datum: 19. 1. 2020. 21:25

Naša se škola uključila u međunarodni eTwinning projekt "Famous Female Mathematicians 3". Cilj je projekta istraživati o poznatim ženama koje su se bavile matematikom. Kroz različite projektne aktivnosti, učenici će naučiti raditi u različitim web alatima, razvijati timski rad, unaprijediti znanje iz povijesti te razvijati kritičko razmišljanje. 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni eTwinning projekt "Be an example, be responsible"
Anita Čorak / datum: 28. 12. 2019. 11:33

Naša se škola uključila u Međunarodni projekt "Be an example, be responsible". Cilj je projekta podizanje svijesti o zaštiti privatnosti i on-line sigurnosti učenika u školi i izvan škole. Kroz različite aktivnosti unutar projekta, učenici će razvijati socijalni i osobni razvoja, kritički će promišljati o svakodnevnim izazovima na internetu, učiti u timu i koristiti tehnologiju. U projekt su se uključili učenici petih, šestih i osmih razreda. 


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju