preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Dobriša Cesarić" Osijek

Login
Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

e-Dnevnik

Udžbenici

Školski autobus

Školsko zvono

                      

Radovi učenika


Video kutakLiterarni radovi   


 

 

Dobriša Cesarić

Dvije pjesme o zimi

Balada iz predgrađa

 

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Učitavanje RSS feeda je završilo s greškom: nema podataka
Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 8. 2017.

Ukupno: 158433
Natjecanja


Natjecanja

Popis lektire 

       

Školska kuhinja

Jelovnik školske kuhinje


 

Edukativni linkovi

 


Matematika je zabavna

 

 

 

Događanja...
Sedmaši u online druženju sa slabovidnom osobom u sklopu projekta Udruge Alternator: AKTIVNOST U ZAJEDNICI - INKLUZIJA SLIJEPIH OSOBA I AUDIODESKRIPCIJA
Ljiljana Štanfelj / datum: 23. 11. 2020. 22:03

Učenici 7.b razreda naše škole sudjelovali su, 16. studenog 2020. godine, u završnoj aktivnosti projekta „Senzibilzacijom do integracije“. 


[OPŠIRNIJE]Gradsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa
Marija Stjepanović / datum: 11. 3. 2020. 17:33

U subotu 7. ožujka 2020. godine u našuj školi u  održano je 24. gradsko natjecanje Mladih Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje, u kojemu je sudjelovalo 6 ekipa u kategoriji podmlatka (osnovne škole) i 4 ekipe u kategoriji mladih (srednje škole), organiziralo je Gradsko društvo Crvenog križa Osijek. 


[OPŠIRNIJE]TO SMO MI - RAZLIČITI A JEDNAKI
Ljiljana Štanfelj / datum: 28. 2. 2020. 18:00

U tjednu od 24. do 28. veljače učenici 6.b i 7.b razreda zajedno sa svojim razrednicima Ljiljanom Štanfelj i Marinom Božićem sudjelovali su u radionici „TO SMO MI – RAZLIČITI A JEDNAKI“. Radionica se provodila u sklopu projekta „Senzibilizacijom do integracije“.

 

 


[OPŠIRNIJE]Kako se ponašati na društvenim mrežama
Marija Stjepanović / datum: 21. 2. 2020. 19:57

Internet je u relativno kratkom periodu postao najpopularniji medij među djecom i mladima. Suvremena ≫digitalna generacija≪ od malih nogu posjeduje odličnu informatičku pismenost i stoga je podložna utjecaju novog medija, što je više nego očito. Nasilje preko interneta, u svijetu poznato kao cyberbullying, opći je pojam za svaku komunikacijsku aktivnost cyber tehnologijom koja se može smatrati štetnom kako za pojedinca, tako i za opće dobro. Tim oblikom nasilja među vršnjacima obuhvaćene su situacije kad je dijete izloženo napadu drugog djeteta ili grupe djece, putem interneta ili mobilnog telefona.

Stoga smo tijekom veljače odlučiti provesti radionice u 5.razredima naše škole s ciljem razvoja učeničke svijesti o vršnjačkom nasilju, ali i nasilju putem interneta, odnosno društvenih mreža. Učenici su tako tijekom dvije radionice pod nazivom „Kako se ponašati na društvenim mrežama“ naučili što znači elektroničko nasilje. 


[OPŠIRNIJE]Dan zaljubljenih
Marija Stjepanović / datum: 14. 2. 2020. 16:42

Danas smo obilježili Dan zaljubljenih, no naše se Valentinovo nije usmjerilo samo na zaljubljene parove nego na značajna prijateljstva i pružanje podrške osobama do kojih nam je stalo. Valentinovo veliča i ljubav prema prijateljima, razrednoj zajednici, učiteljicama i učiteljima, roditeljima te svima onima koje nosimo duboko u srcu. 


[OPŠIRNIJE]Međunarodni eTwinning projekt "Life & Money"
Anita Čorak / datum: 8. 2. 2020. 12:46
LOGO PROJEKTA

Naša se škola uključila u međunarodni eTwinning projekt "Life&Money". Cilj je projekta razvijanje finacijske pismenosti kod učenika. U suradnji sa školama iz Hrvatske, Turske, Rumunjske, Poljske, Italije, Litve, Portugala i Mađarske kroz određene zadatke, učenici će istraživati o povijesti novca naše valute, ali i svjetskih valuta te će osnovati vlastitu banku i izraditi vlastiti novac. Naš projektni tim učenika veseli se novim načinima učenja o financijskoj pismenosti, stjecanju novih vještina i primjeni naučenog gradiva.  

                                                    učiteljica Anita Čorak, voditeljica projekta


[OPŠIRNIJE]OBRAZAC POZIVA ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE 6. r
Marija Stjepanović / datum: 5. 2. 2020. 14:12

Obrazac se nalazi u priloženim dokumentima.


[OPŠIRNIJE]Adventski sajm
Marija Stjepanović / datum: 17. 12. 2019. 17:26

Dragi učenici i roditelji,

pozivamo vas  da  i vi budete dio osječke božićne priče posjetom našoj kućici koja je dio blagdanske čarolije u  Tvrđi, u sklopu Adventskog sajma.  Uljepšajte božićne blagdane  kupnjom božićnih ukrasa, kolača ili toplih napitaka te na taj način sudjelujte u prikupljanju sredstava za školsku zadrugu.

 Radosno vas očekujemo!

Učenici i učitelji školske zadruge


[OPŠIRNIJE]UČENJE U ZAJEDNICI
Marija Stjepanović / datum: 20. 11. 2019. 20:09

Dana 15.studenoga 2019. godine učenici 6.b razreda, u pratnji učiteljice Maje Rore - Dumančić i razrednice Ljiljane Štanfelj,  sudjelovali su u Dokkici u kreativnim radionicama održivog razvoja EKOART I EKOLABOS, u sklopu  švicarsko-hrvatskog programa suradnje. 


[OPŠIRNIJE]Obilježen Dan pada Vukovara
Marija Stjepanović / datum: 18. 11. 2019. 13:20

Naša škola je odala počast žrtvama Vukovara paljenjem svijeća na Vukovarskoj ulici i prigodnim programom u školi. U programu su sudjelovali učenici predmetne nastave uz pratnju nastavnika i ravnateljice. Na kraju programa učenici su sudjelovali u Školi mira kada su pokazali znanje o bitki za Vukovar. Svi učenici su napisali poruke mira u nadi da se tragedija Vukovara neće ponoviti.


[OPŠIRNIJE]ORIJENTACIJA
Marija Stjepanović / datum: 15. 11. 2019. 19:56

Tijekom mjeseca listopada i studenog učenici 8.a i 8.b razreda sudjelovali su u iznanučioničnoj nastavi Geografije, a tema je bila vezana za orijentaciju. U ostvarenju ovog nastavnog sata pomogao je izviđački instruktor Zdenko Popović- Pop iz udruge izviđača „Slavonski hrast“.


[OPŠIRNIJE]Buba u uhu
Marija Stjepanović / datum: 14. 11. 2019. 21:00

Učenici petih, šestih, sedmih i osmih razreda (ukupno125 zainteresiranih učenika) drugi puta će u ovoj kazališnoj sezoni posjetiti Hrvatsko narodno kazalište 15. studenoga 2019. godine u 18.00.Na repertoaru je vodvilj Georgesa Feydeaua BUBA U UHU kojim će ujedno i obilježiti Noć kazališta.


Voditeljice:
Matija Radoš i Biserka Vajlandić, učiteljice Hrvatskoga jezika


[OPŠIRNIJE]Suradnja na projektu "Senzibilizacijom do integracije"
Marija Stjepanović / datum: 8. 11. 2019. 11:01

HODAJ U MOJIM CIPELAMA

U organizaciji i suradnji  s Udrugom Alternator iz Zagreba započeli smo rad na švicarsko-hrvatskom projektu „Senzibilizacijom do integracije“, u koji se uključila i naša škola, uz još tri škole iz Hrvatske. Cilj edukacije je senzibilizacija učenika za slijepe i slabovidne osobe, te gluhe i nagluhe i njihovu inkluziju u društvu kao i dostupnost audio - vizualnih kulturnih sadržaja. 


[OPŠIRNIJE]Cesarićev jesenski sajam
Marija Stjepanović / datum: 5. 11. 2019. 19:58

Kolače, sokove, voće i još mnoge slastice mogli ste pronaći na ovogodišnjem jesenskom sajmu koji je OŠ „Dobriša Cesarić“ organizirala u Mercatoru. Svaki razred je pripremio slastice, igre ili ručne radove koje su prodavali te tako skupljali novac za razrednu blagajnu. Atmosferu je upotpunio školski zbor kojem je pripomogao 7.a razred. Sajam je bio vrlo uspješan i svima jedno lijepo iskustvo te se nadamo da će se ponoviti i nagodinu.

Zrinka Kozić


[OPŠIRNIJE]Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2019 Ritam odrastanja
Marija Stjepanović / datum: 23. 10. 2019. 07:24

Još jedan uspješno riješen kviz

Učenici osmih razreda naše škole u suradnji sa školskom knjižničarkom: Karla Mutavdžić, Borna Kovačić i Matej Maršić (8.a) te Petra Bolić, Helena Kružić, Zrinka Kozić i Jelena Šimičić (8.b), dana 17. listopada 2019. godine, uspješno su riješili online Nacionalni kviz za poticanje čitanja 2019 Ritam odrastanja. Kako bi uspješno riješili kviz, učenici su  pročitali tri zadane knjige: Drugačiju Ivane Guljašević Kuman, Evu, malu ženu Vlaste Golub i Ljeto na jezeru Čiču Jasminke Tihi- Stepanić.


[OPŠIRNIJE]Star Wars tjedan u Gradskoj knjižnici
Marija Stjepanović / datum: 3. 10. 2019. 20:14

Učenici 5.a i 5.b razreda posjetili su Gradsku i sveučilišnu knjižnicu u Osjeku. Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek organizirala je radionicu izrade 3D ilustracija povodom Star Wars tjedna. Cilj ove radionice bio je napraviti radove u 3D obliku.


[OPŠIRNIJE]Projekt poticanja čitanja 2019.
Marija Stjepanović / datum: 27. 9. 2019. 09:50

Ritam odrastanja

Već četvrtu godinu zaredom, učenici osmih razreda sudjeluju u projektu poticanja čitanja u sklopu Nacionalnog kviza za poticanje čitanja 2019 pod nazivom Ritam odrastanja. Ove godine zadani su sljedeći romani: Drugačija Ivane Guljašević Kuman, Eva, mala žena Vlaste Golub te Ljeto na jezeru Čiču Jasminke Tihi-Stepanić, a projekt nosi naslov Ritam odrastanja. Cilj projekta isti je iz godine u godinu – poticanje djece na čitanje knjiga izvan popisa lektire.


[OPŠIRNIJE]Projekt Grada Osijeka – Centar izvrsnosti Osijek: Razvoj darovitosti učenika osnovnih škola
Marija Stjepanović / datum: 20. 9. 2019. 08:21

Grad Osijek, Upravni odjel za društvene djelatnosti, Odsjek za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež, kao osnivač osnovnih škola na svom području, nositelj je i u školskoj 2019./2020. godini obrazovnog projekta pod naslovom Centar izvrsnosti Osijek (CIO). Projekt je u trećoj godini provedbe! Od školske 2017./2018. godine donosi besplatne obogaćujuće obrazovne aktivnosti u području znanosti i umjetnosti za darovite osječke učenike 5. – 8. razreda osnovne škole.


[OPŠIRNIJE]Prvi dan škole
Marija Stjepanović / datum: 4. 9. 2019. 11:47

Dragi učenici i roditelji, pred nama je još jedna školska godina koja predstavlja nove izazove i iskustva. Na tom putu imate veliku podršku svojih učitelja i svih djelatnika naše škole. Prvašićima želimo dobrodošlicu uz želju da im školski dani budu sretni i ispunjeni!

Dana 9. rujna 2019. godine nastava za učenike od od 2. do 8. razreda bit će organizirana od 08,00 sati s početkom nastave u njihovim matičnim učionicama. Za naše prvašiće i njihove roditelje pripremili smo priredbu dobrodošlice s početkom u 09,00 sati u školskom holu. Nakon priredbe dobrodošlice učenici 1.razreda uputit će se s razrednicama u svoje matične učionice. Veselimo se novoj školskoj godini i želimo vam sretne školske dane!


[OPŠIRNIJE]Nastavnica Biserka Vajlandić dobila nagradu "Ivan Filipović" za postignuća u osnovnom školstvu
Marija Stjepanović / datum: 6. 7. 2019. 17:58

U Saboru su 3. srpnja 2019. godine dodijeljene nagrade "Ivan Filipović" nazvane po jednom od najutjecajnih hrvatskih učitelja, pedagoga i književnika, kao najviše priznanje struke djelatnicima u odgoju i obrazovanju za njihova značajna ostvarenja.
Dodijeljene su dvije nagrade za životno djelo i devet godišnjih- zaslužnim
učiteljima i profesorima za njihov predani rad u području predškolskog odgoja, osnovnog, srednjeg i visokog školstva te znanstvenog i stručnog
rada.
Učitelji i profesori nagrađeni su za iznimno zalaganje i doprinose struci, inovativan pristup u radu s učenicima i studentima, pokretanje novih projekata, mentorstva te objava stručne literature i udžbenika, a sve vodeći se motom samog Ivana Filipovića, po kojem nagrada nosi ime, koji je davno rekao: "Da se rodim deset puta, deset puta bio bih učiteljem". Među jedanaest najboljih nalazi se i Bisrerka Vajlandic, uciteljica Hrvatskog jezika i književnosti u našoj skoli. Nagrada je rezultat skoro 40-godišnjeg predanog rada ove nastavnice u učionici, ali i izvan nje.


[OPŠIRNIJE]U znaku Cesarića, pjesnika čije ime nosi Škola
Marija Stjepanović / datum: 15. 6. 2019. 21:31


[OPŠIRNIJE]ZASTAVICE MOJE OBITELJI
Marija Stjepanović / datum: 19. 5. 2019. 20:52

Ujedinjeni narodi su 15. svibnja proglasili Međunarodnim danom obitelji. Slogan pod kojim je prvi puta obilježen bio je “Obiteljski dan ne čine stvari, već topli i bliski odnosi roditelja i djece”.

Učenici 5.b razreda su na kreativan način obilježili Međunarodni dan obitelji, i to izradom zastavica. 


[OPŠIRNIJE]POSJET PETIH RAZREDA UDRUZI „ČAROLIJA BARANJE“
Marija Stjepanović / datum: 20. 4. 2019. 20:15

U srijedu 17. travnja 2019. godine učenici 5.a i 5.b bili su u posjetu Udruzi „Čarolija Baranje“ u Luču, i to u pratnji psihologinje Monike Čosić te razrednica Silvije Mašaberg i Ljiljane Štanfelj.  Udruga je namijenjena terapijskom, rekreacijskom, sportskom i otvorenom jahanju.


[OPŠIRNIJE]OBILJEŽAVANJE FINANCIJSKE PISMENOSTI U 5.b RAZREDU
Marija Stjepanović / datum: 14. 4. 2019. 13:17

U sklopu obilježavanja i promocije financijske pismenosti u utorak 9. travnja 2019. godine s učenicima 5.b razreda održana je radionica „Ti odlučuješ!“. Radionicu je održala zaposlenica – volonterka u jednoj od banaka na području Osijeka.


[OPŠIRNIJE]FESTIVAL ZNANOSTI – BOJE
Marija Stjepanović / datum: 14. 4. 2019. 13:02

U ponedjeljak 8. travnja 2019. godine učenici 5.b razreda, u pratnji učiteljice tehničke kulture Tamare Unterajner Bušić i razrednice Ljiljane Štanfelj, sudjelovali su na radionicama na Festivalu znanosti na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu. Tema ovogodišnjeg Festivala su boje.


[OPŠIRNIJE]Radionice kreativne skupine
Marija Stjepanović / datum: 18. 3. 2019. 16:50

Tijekom mjeseca veljače i ožujka u sklopu Kreativne skupine Helena, Katarina, Helena i ja pripremamo radove povodom uskršnjih blagdana, a u radu nas vodi i pomaže učiteljica Ljiljana Štanfelj.

Ukrašavamo pisanice mramornim bojama i rižinim papirom.

Tehnika izrade svjetlucavih mramornih jaja je jednostavna i efektna, a po želji pisanice se mogu ukrasiti i šljokicama.


[OPŠIRNIJE]POSJET PETIH RAZREDA MUZEJU LIKOVNIH UMJETNOSTI
Marija Stjepanović / datum: 18. 3. 2019. 16:43

U ponedjeljak 11.ožujka 2019. godine, učenici petih razreda posjetili su Muzej likovnih umjetnosti, u pratnji učitelja likovne kulture Atile Adama te razrednica Silvije Mašaberg (5.a) i Ljiljane Štanfelj (5.b). U Muzeju likovnih umjetnosti su nas dočekale muzejske pedagoginje koje su nas provele kroz Muzej.


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju