« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
Savjet i podršku možete zatražiti i
putem službenog maila:
strucnasluzba.dobrisacesaric@gmail.com
KVIZ Cesarić u stihu i ilustraciji
VIRTUALNA IZLOŽBA učeničkih likovnih radova:
Cesarić i osječki cesarići
Aktivnosti wakelet
https://wke.lt/w/s/Y5KEMF
RADIONICE „Voćka poslije kiše“
„Spoznanje“ i „Slap"
Radionica s motivima ljubavi i zaljubljenosti
u Cesarićevim pjesmama
Dobriša Cesarić u produženom boravku
DANI DOBRIŠE CESARIĆA U
DODATNOJ NASTAVI GEOGRAFIJE
UPISI U SREDNJU ŠKOLU
Popis SŠ u Osijeku
Elektrotehnička i prometna škola Osijek
Strojarska tehnička škola Osijek
Poljoprivredna i veterinarska škola Osijek
Graditeljsko – geodetska škola Osijek
Tehnička škola i prirodoslovna gimnazija R. Boškovića Osijek
Ekonomska i upravna škola Osijek
Ugostiteljsko – turistička škola Osijek
Trgovačka i komercijalna škola Osijek
Škola primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek
Isusovačka klasična gimnazija Osijek
Prva privatna srednja škola „Gaudeamus“ Osijek
Prosvjetno – kulturni centar Mađara u RH Osijek
U školskoj godini 2021./2022. učenici 8.b razreda OŠ „Dobriša Cesarić“ iz Osijeka uključeni su u eTwinning projekt „Biram zdravlje“ te sudjeluju u aktivnostima projekta.
Jedna od aktivnosti u ovom projektu je i obilježavanje važnih datuma koji imaju za cilj promicanje i poticanje zdravog načina života. Učenici su obilježili Svjetski dan hrane (16. listopada). Obilježavanje Svjetskog dana hrane (#WorldFoodDay) ima svake godine različitu temu, ali je cilj svaki put isti – osvijestiti važnost pravilne prehrane i sigurnosti hrane te pomoći u rješavanju problema gladi s kojom se i dalje suočavaju mnogi narodi.
U srijedu 13. listopada učenici 8.b razreda su trebali odabrati jednu namirnicu koja pridonosi zdravoj i uravnoteženoj prehrani. Fotografiju namirnice su učenici mogli uslikati iz svog kućanstva ili su prema izboru istražili na internetu, uz navođenje izvora fotografije. Svoje slike su umetnuli u Wakelet kolekciju, a uz sliku su također napisali i zašto je važno konzumirati tu određenu vrstu namirnice te kako ta namirnica pridonosi zdravom razvoju našeg organizma.
Nakon što su istražili i napisali o namirnicama koje pridonose raznovrsnoj i uravnoteženoj prehrani učenici su svoja saznanja željela prenijeti i mlađim učenicima naše škole. U dogovoru s učiteljicom 1.b razreda Sonjom Koprivnjak nekoliko učenica 8.b razreda je provelo još jednu aktivnost povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane, i to u petak 15.listopada.
Učenicima 1.b razreda je nekoliko učenica 8.b razreda predstavilo uradak svojih vršnjaka o raznovrsnoj prehrani te su ih upoznale s obilježavanjem Svjetskog dana hrane. Osmašice su uz prikaz kreirane Wakelet kolekcije razgovarale o namirnicama koje pridonose zdravoj i uravnoteženoj prehrani te su po završetku s učenicima 1.b odigrale i igru napravljenu uz pomoć alata LearningApps – Semafor hrane. U toj igri učenici su trebali razvrstati priložene fotografije hrane u tri kategorije: crvena – hranu koju bi trebalo izbjegavati, žuto – hranu koju treba povremeno jesti i zelena – hranu koju bi trebali više i češće konzumirati.
Nakon što su čuli od starijih učenika koju je hranu potrebno često konzumirati, koju povremeno, a koju treba izbjegavati, učenici 1.b razreda pokazali su učiteljicama da su puno toga zapamtili. Iz raznih reklamnih letaka izrezivali su ponuđene namirnice te ih samostalno razvrstavali u tablicu. Tema zdrave prehrane im se doista svidjela te su odlučili svoje znanje prenijeti ukućanima.
učiteljice Sonja Koprivnjak i Ljiljana Štanfelj