preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Dobriša Cesarić" Osijek

Login
Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji

Upisi u 1. razred 2024./2025.

Prijava - online obrazac
https://forms.gle/vG39f3kkXnXCagtGA
 

 

Kutak podrške

Savjet i podršku možete zatražiti i
putem službenog maila:

strucnasluzba.dobrisacesaric@gmail.com

e-Dnevnik

Udžbenici

hiSTEMory

Školski autobus

 

Školsko zvono

                      

Radovi učenika


Video kutak



Literarni radovi   


 

 

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Školska kuhinja

Jelovnik

 

Škola na mreži

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 8. 2017.

Ukupno: 333781
Danas: 85
Natjecanja


Natjecanja

       

Edukativni linkovi

 


Matematika je zabavna

 

 

 


Hrvatski naivci

Projekti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA HRANE - aktivnost u sklopu eTwinning projekta "Biram zdravlje"
Autor: Ljiljana Štanfelj, 17. 10. 2021.

U školskoj godini 2021./2022. učenici 8.b razreda OŠ „Dobriša Cesarić“ iz Osijeka uključeni su u eTwinning projekt „Biram zdravlje“ te sudjeluju u aktivnostima projekta.


Jedna od aktivnosti u ovom projektu je i obilježavanje važnih datuma koji imaju za cilj promicanje i poticanje zdravog načina života. Učenici su obilježili Svjetski dan hrane (16. listopada). Obilježavanje Svjetskog dana hrane (#WorldFoodDay) ima svake godine različitu temu, ali je cilj svaki put isti – osvijestiti važnost pravilne prehrane i sigurnosti hrane te pomoći u rješavanju problema gladi s kojom se i dalje suočavaju mnogi narodi.

U srijedu 13. listopada učenici 8.b razreda su trebali odabrati jednu namirnicu koja pridonosi zdravoj i uravnoteženoj prehrani. Fotografiju namirnice su učenici mogli uslikati iz svog kućanstva ili su prema izboru istražili na internetu, uz navođenje izvora fotografije. Svoje slike su umetnuli u Wakelet kolekciju, a uz sliku su također napisali i zašto je važno konzumirati tu određenu vrstu namirnice te kako ta namirnica pridonosi zdravom razvoju našeg organizma.

Nakon što su istražili i napisali o namirnicama koje pridonose raznovrsnoj i uravnoteženoj prehrani učenici su svoja saznanja željela prenijeti i mlađim učenicima naše škole. U dogovoru s učiteljicom 1.b razreda Sonjom Koprivnjak nekoliko učenica 8.b razreda je provelo još jednu aktivnost povodom obilježavanja Svjetskog dana hrane, i to u petak 15.listopada.

Učenicima 1.b razreda je nekoliko učenica 8.b razreda predstavilo uradak svojih vršnjaka o raznovrsnoj prehrani te su ih upoznale s obilježavanjem Svjetskog dana hrane. Osmašice su uz prikaz kreirane Wakelet kolekcije razgovarale o namirnicama koje pridonose zdravoj i uravnoteženoj prehrani te su po završetku s učenicima 1.b odigrale i igru napravljenu uz pomoć alata LearningApps – Semafor hrane. U toj igri učenici su trebali razvrstati priložene  fotografije hrane u tri kategorije: crvena – hranu koju bi trebalo izbjegavati, žuto – hranu koju treba povremeno jesti i zelena – hranu koju bi trebali više i češće konzumirati.

Nakon što su čuli od starijih učenika koju je hranu potrebno često konzumirati, koju povremeno, a koju treba izbjegavati, učenici 1.b razreda  pokazali su učiteljicama da su puno toga zapamtili. Iz raznih reklamnih letaka izrezivali su ponuđene namirnice te ih samostalno razvrstavali u tablicu. Tema zdrave prehrane im se doista svidjela te su odlučili svoje znanje prenijeti ukućanima.

 

učiteljice Sonja Koprivnjak i Ljiljana Štanfelj





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju