preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Dobriša Cesarić" Osijek

Login
Kalendar
« Svibanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Upisi u 1. razred 2024./2025.

Prijava - online obrazac
https://forms.gle/vG39f3kkXnXCagtGA
 

 

Kutak podrške

Savjet i podršku možete zatražiti i
putem službenog maila:

strucnasluzba.dobrisacesaric@gmail.com

e-Dnevnik

Udžbenici

hiSTEMory

Školski autobus

 

Školsko zvono

                      

Radovi učenika


Video kutak



Literarni radovi   


 

 

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Školska kuhinja

Jelovnik

 

Škola na mreži

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 8. 2017.

Ukupno: 338287
Danas: 3
Natjecanja


Natjecanja

       

Edukativni linkovi

 


Matematika je zabavna

 

 

 


Hrvatski naivci

Razredna nastava

Događanja...
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje
Autor: Marija Stjepanović, 24. 10. 2016.

Kao i svake godine, tako smo i ove 18. listopada u našoj školi obilježili Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici OŠ “Dobriša Cesarić“ taj dan donjeli su u školu kruh, različita peciva i kiflice, slane ili slatke kolače.


Župnik naše župe “Sv. Josipa Radnika“ uveličao je svojim dolaskom taj dan i blagoslovio kruh i ostale plodove na kojima moramo biti zahvalni. Župnik, vjeroučiteljica Silvija Mašaberg i učenici zajedno su se pomolili. Molili su deset Zdravo Marija, koje su predvodile učenice, za mir u svijetu.

U predvorju  škole održala  se prigodna priredba za učenike razredne nastave. Igrokaze, recitacije i ples izveli su učenici dramske skupine koju vodi učiteljica Jelena Oršolić. Priredbu su upotpunili i “zboraši“ s učiteljicom Marinom Hojsak pjesmom “Kruh je život, kruh je sve“.

Učenici 3.b su nakon programa u svojoj učionici imali organiziranu radionicu izrade kruha i peciva. Oni su mijesili, valjali i oblikovali tijesto i pri tome uživali. Taj dan su bili pravi pekari. Sve svoje proizvode su ispekli u školskoj kuhinji. Kada su kiflice, pereci i kruh zamirisali iz pećnice, postali su još zadovoljniji i nestrpljiviji u kušanju svojih ruku djelo. Sve što su napravili bilo je fino i jestivo. Tako da su mogli zadovoljno otići kući.

                                                                                                                      Luna Varga, 3.a





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju