preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Dobriša Cesarić" Osijek

Login
Kalendar
« Prosinac 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Upisi u 1. razred 2024./2025.

Prijava - online obrazac
https://forms.gle/vG39f3kkXnXCagtGA
 

 

Udžbenici

Kutak podrške

Savjet i podršku možete zatražiti i
putem službenog maila:

strucnasluzba.dobrisacesaric@gmail.com

e-Dnevnik

hiSTEMory

Školski autobus

 

Školsko zvono

                      

Radovi učenika


Video kutak



Literarni radovi   


 

 

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja
Forum
Školska kuhinja

Jelovnik

 

Škola na mreži

Brojač posjeta
Ispis statistike od 28. 8. 2017.

Danas: 11
Natjecanja


Natjecanja

       

Edukativni linkovi

 


Matematika je zabavna

 

 

 


Hrvatski naivci

Događanja...
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Obilježavanje Tjedna zdravog obroka - PETODNEVNI ŠKOLSKI IZAZOV
Autor: Ljiljana Štanfelj, 2. 11. 2022.

Učenici 5.a razreda zajedno s učiteljima Majom Dumančić - Rora i Ivanom Markićem te razrednicom Ljiljanom Štanfelj priključili su se petodnevnom školskom izazovu s ciljem obilježavanja Tjedna zdravog obroka.


U petodnevnom školskom izazovu učenici su trebali ispuniti pet postavljenih zadataka, a aktivnosti smo svi zajedno osmišljavali. Zadaci su bili sljedeći:

1. POKRENI SVOJ UM - Učenici su osmišljavali doručak prema pojedinim skupinama (doručak s voćem, doručak sa žitaricama i dr.)

2. POKRENI SE - Učenici su istraživali važnost namirnica koje se konzumiraju te način pripreme doručka u pojedinim državama. Učitelj TZK-a je s učenicima podjelo svoje iskustvo prije i nakon treninga.

3. PROUĆI DORUČAK - Učenici su istraživali odakle dolaze namirnice koje konzumiraju za doručak.

4. PRIPREMI DORUČAK - Učenici su pripremali doručak na osnovi namirnica i doručaka koje su istraživali.

5. POTAKNI PROMJENU - Učenici su prikupljali podatke o vrsti i količini hrane koja se ne pojede za vrijeme užine u školi. Svoje ideje za smanjivanje prehrambenog otpada opisali u videozapisu.

 

Sve aktivnosti smo dokumentirali izradom virtualne knjige u alatu BookCreator i poslali na mail adresu projekta HZJZ-a.  

Poveznica virtualne knjige: https://read.bookcreator.com/nKvJdPMRk3VcDow4IwFvTCFPbqq2/FOj3eLX9QA-31qpdvxa49g

U povratnom mailu Tima Živjeti zdravo su pohvalili učenike i njihove aktivnosti te su nam napomenuli da će naše aktivnosti biti dio brušure o sudjelovanju škola u obilježavanju Tjedna zdravog doručka.

Izvršavanjem navedenih aktivnosti smo također dobili i diplomu Živjeti zdravo!

Bravo za sve učenike!!  Uspješno ste sve odradili! 👏👏

 

učiteljica Ljiljana Štanfelj





[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju